Huishoudelijke hulp

HUISHOUDELIJKE HULP

Soms lukt het niet meer om de dagelijkse huishoudelijke taken uit te voeren zoals stofzuigen, dweilen of de ramen zemen. Dit kan gebeuren als u last of pijn heeft vanwege een chronische aandoening, ziekte of aangeboren handicap. In dit soort gevallen is het mogelijk huishoudelijke hulp aan te vragen. Dit vraagt u aan via de gemeente van de stad waarin u woont, omdat deze ondersteuning valt onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Hoe vraagt u huishoudelijke zorg aan 

Dunya Zorg en Welzijn kan u wegwijs maken bij het aanvragen van huishoudelijke hulp bij de gemeente. Wanneer er dan een indicatie gegeven wordt voor huishoudelijke hulp, kunnen wij ons personeel inzetten om de huishoudelijke hulp uit te voeren. Onze medewerkers zijn ervaren en helpen graag mee aan het doen van boodschappen, bereiden van maaltijden, het doen van de was of het poetsen van het huis.

Kosten

De kosten voor huishoudelijk hulp worden vergoed door de gemeente vanuit de WMO als er een indicatie is afgegeven. Er is wel een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen. Hier kunt u meer over lezen op de website van het CAK.

Kent u iemand die wel hulp kan gebruiken in het huishouden, omdat er sprake is van  pijnklachten of andere beperkende omstandigheden? Neem dan contact met ons op, zodat wij samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.