Dunyazorg is actief sinds 1996 en heeft zich ontwikkeld tot ware specialist in de thuiszorgbranche. We leveren maatwerk door extra aandacht te besteden aan de achtergrond en wensen van onze clienten.
Wij willen met Dunyazorg onze klanten de mogelijkheid bieden om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dit doen we door kwalitatieve huishoudelijke hulp, begeleiding, verzorging en verpleging te bieden wat uithuis plaatsing overbodig maakt. Ook erkennen wij het belang van het sociale vangnet van onze klanten en betrekken wij alle partijen bij het verlenen van zorg, zoals huisarts , mantelzorgers, familie en andere betrokken partijen.
Wij werken in kleine teams, zodat onze klanten zoveel mogelijk met vaste zorgverleners te maken hebben. Dit zorgt voor vertrouwen en schept vaak een bijzondere band. Door de korte lijnen binnen Dunyazorg gaan we snel aan de slag met de vragen van onze klanten en kunnen we snel handelen en tot oplossingen komen.
Ons missie is thuiszorg voor iedereen toegankelijk maken, zodat wij allen de keus hebben om thuis verzorgd te kunnen worden in onze eigen vertrouwde omgeving. Wij geloven dat dit een grote bijdragen kan leveren aan het geluksgevoel van onze klanten. Wij willen daarbij zoveel mogelijk ontzorgen zodat er ruimte overblijft om te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven, zonder stress om zorgbehoeftes.
Dunyazorg is in het bezit van het ISO/HKZ certificaat, dit is een kwaliteitskeurmerk wat onze kwaliteit in dienstverlening waarborgt.
.
Thuiszorg bestaat uit persoonlijke verpleging en verzorging. Deze vormen van zorg vallen onder de basisverzekering van je zorgverzekeraar en hier hoef je geen eigen risico over te betalen. Wanneer je denkt persoonlijke verzorging of verpleging nodig te hebben, komt onze wijkverpleegkundige bij je langs om te kijken welke zorg je precies nodig hebt. Wanneer je in aanmerking komt voor zorg wordt er een zorgplan opgesteld en kan de zorgverlening beginnen bij je thuis.
Huishoudelijke hulp wordt via de gemeente aangeboden en je zal dan ook bij de gemeente een aanvraag moeten doen om huishoudelijke hulp aan te vragen. Dunyazorg kan je wel helpen bij het doen van deze aanvraag. Maar de gemeente bepaald uiteindelijk of je in aanmerking komt voor huishoudelijke zorg of niet. De hulp moet bijdragen aan een schoon en leefbaar huis.
Voor verpleging en verzorging thuis zijn er geen kosten, omdat dit vanuit de basisverzekering wordt betaald. Ook valt verpleging en verzorging, net zoals de huisartsenzorg, niet onder het eigen risico, waardoor je hier geen eigen risico over betaald.
Voor huishoudelijke hulp en individuele begeleiding is er wel een verplichte eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt bepaald door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) in Den Haag. Dunyazorg heeft zelf geen invloed op de kosten van de eigen bijdrage. Meer informatie hierover kun je vinden op www.hetcak.nl.
Als je het moeilijk vindt deze eigen bijdrage te betalen kun je soms een beroep doen op de algemene bijstandswet of je kan een extra aftrekpost bij de belastingaangifte opvoeren.
Dunyazorg is geen religieuze organisatie maar wij houden wel rekening met de religieuze en culturele achtergronden van al onze clienten, ongeacht wat deze achtergrond is. Onze ervaring is dat de zorg beter ontvangen wordt wanneer hier extra aandacht aan besteed wordt en dat klanten een grotere tevredenheid ervaren wanneer dat gebeurd.
Om die reden profileren wij onszelf als een thuiszorg instelling die zich richt op de multiculturele samenleving. Dunyazorg wil mensen laten weten dat iedereen welkom is bij ons. We bekijken altijd wie onze klanten zijn, of ze nou een christelijke, islamitische of atheistische achtergrond hebben, puur omdat wij dat meenemen in het afstemmen van de zorgverlening. Zo proberen wij beter in te spelen op de wensen en behoeften van onze klanten. En tevreden klanten is waar wij het voor doen!
Verpleging en Verzorging:
Stap 1 : Bel naar Dunya Zorg en Welzijn en bespreek je hulpvraag.
Stap 2: Onze planner bekijkt wanneer de wijkverpleegkundige langs kan komen om een intake af te nemen.
Stap 3: Na de intake wordt er een zorgplan opgemaakt en kan de zorg starten.
Begeleiding en dagbesteding:
Stap 1: Neem contact op met Dunya Zorg en Welzijn en geef aan wat je hulpvraag is.
Stap 2: De Zorgcoördinator maakt een afspraak bij je thuis om de intake af te nemen.
Stap 3: Dunyazorg helpt je bij het indienen van de aanvraag bij de gemeente. Zodra deze toegekend is kan de zorg starten.